PrimarieCity HallDespre CugirAbout CugirViata SocialaSocial lifeEconomiaEconomyServicii OnlineOnline servicesContactContactContactContactProgram de funtionareProgram de funtionareCoronavirusCoronavirus

 

Cuvânt înainte 

 

     "Am pornit la elaborarea acestui document cu convingerea fermă că planificarea este absolut necesară în condiţiile în care ne propunem o dezvoltare durabilă a oraşului Cugir.
După 1990 datorită convulsiilor socio-politice din societatea românească s-a lucrat foarte mult intr-o manieră „hei-rup”-istă astfel că atât la nivel local dar mai ales la nivel central fiecare nouă guvernare a venit cu dorinţa de a schimba ce au făcut predecesorii lor. Acest mod de lucru, pe lângă frământările amintite mai sus, s-a datorat poate şi fricii de acele planuri „cincinale” cu care am fost obişnuiţi pe vremea partidului unic, când problema era modul de raportare la acele planuri şi nu planificarea în sine.
     În acest context cred că a venit vremea „normalităţii” când lucrurile trebuie arătate aşa cum sunt, cu bune şi rele, şi sunt convins că munca după o planificare clară, prealabilă, poate crea premisele unei continuităţi minimale în actul administrativ dincolo de „nuanţele” politice specifice fiecărui partid politic. Fixarea unor ţeluri mai apropiate sau mai îndepărtate s-a dovedit foarte utilă în managementul modern pentru că aceste ţeluri devin repere la care se raportează toţi membri comunităţii locale şi astfel pot fi înregistrate progresele sau eşecurile realizate în timp.
Împreună cu echipa din cadrul Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, precum şi cu ceilalţi factori de decizie locală şi cu reprezentanţi ai societăţii civile am reuşit să prioritizăm problemele şi nevoile oraşului alături de o proiecţie a resurselor financiare locale cu care vom putea paticipa în viitor la proiecte finanţate prin fondurile structurale la care vom avea acces din 2007.
Din experienţa vecinilor noştri şi mă refer aici la administraţiile din cele 10 state care sunt deja membre a Comunităţii Europene s-a constatat incapacitatea administrativă şi financiară de a absorbi aceste fonduri. În aceste condiţii şi având în vedere concurenţa şi competiţia existentă între diferitele comunităţi, am dorit ca acest document să fie un prim pas în procesul de pregătire administrativă a administraţiei locale cugirene în acest sens.
Închei prin a aduce mulţumiri tuturor celor care au înţeles importanţa acestei strategii pentru oraşul Cugir şi au participat la toate întâlnirile şi dezbaterile pentru întocmirea acesteia, sacrificându-şi din timpul lor liber."
 
                                      Cu stimă,
 
                                            Primar,
 
                                          Ing. Adrian Teban

(pentru a vizualiza strategia in mod corect se recomanda descarcarea locala cu "save target as")

Cautare
 
© 2023  Primaria Orasului Cugir . Design realizat de SOBIS Solutions